De eerste ronde is een echte opwarmer! Je krijgt korte fragmenten te horen van bekende popnummers en moet aan de hand van die fragmenten raden wat de titel van het nummer is en wie de uitvoerende is. Moeilijk? Probeer het zelf maar eens uit door de voorbeeldvragen hierboven te maken!


  In de puzzelronde dient er volop gepuzzeld te worden. Fragmenten met een overeenkomstig thema passeren in deze ronde de revu. Over ieder fragment dient een vraag beantwoord te worden welke in een puzzel ingevuld dient te worden. De overeenkomst tussen de fragmenten komt vervolgens van boven naar beneden in de grijsgedrukte vakjes te staan. Heb je de overeenkomst goed? Dan verdien je bonuspunten!
       
   
     
  Sommige popfeitjes zijn zo onwerkelijk, dat je er drie keuzes voor nodig hebt om ├╝berhaupt te kunnen bevatten wat het juiste antwoord zou kunnen zijn. Deze feitjes komen voornamelijk aan de orde in de Multiplegok ronde. Maar ook publieke geheimen van artiesten worden in deze ronde bevraagd. Het is maar goed dat er altijd drie keuzes zijn waaruit je kunt kiezen! Probeer maar eens of je de goede antwoorden op de vragen hierboven weet.

  Nummers in een nieuw jasje steken is al zo oud als de eerste noten die gespeeld werden. Ook in de popmuziek is het volop aan de orde. Klassieke grootheden die worden gequoot, oude soulplaten die worden gesampled of wannabe talenten die hun grootste idolen immiteren. In deze ronde komen de meest bizarre versies voorbij. Aan jou de opdracht te raden welke artiest dit nummer bekend maakte bij het grote publiek. Kijk maar eens of je de bovenstaande covers herkent.
       
   
   
  Wat voor een bijbaantjes hadden muzikanten voordat ze doorbraken en welk huisdier hoort bij welke artiest? In de Alle 13 ronde zijn dit zaken die aan de orde komen. In totaal worden er dertien fragmenten gedraaid waarvan de titel en artiest moeten worden opgeschreven. Op het scherm staan 13 verschillende zaken in een bepaald thema. Het is aan de deelnemers om de zaken aan het juiste fragment te linken. Op deze manier kom je er bijvoorbeeld achter welke bijbaan Jon Bon Jovi had voordat hij zijn eerste hits scoorde en over welk huisdier Paul McCartney ooit een lied schreef.
  Het hoogtepunt van de Popquiz vindt plaats in de laatste ronde: De Extra-Moeilijke Doordenkronde. In zes vragen van ieder drie fragmenten worden zowel je popkennis als puzzelvaardigheden getest. Wat is de titel van het nummer dat gedraaid wordt en wie is de artiest? En wat hebben de drie fragmenten met elkaar gemeen? Dit kan iets simpels zijn als de titel, producer of songschrijver, maar dikwijls wordt er ook iets meer fantasie van de deelnemers gevraagd. Hierboven drie voorbeeldvragen.